Sunday, January 2, 2022

not pr0n

Αγαπητό Ημερολόγιο,

αν θυμάσαι, ακόμη, εκείνον τον ιδιόρρυθμο ιντερνετικό γρίφο - εκείνον βρε που παρανεγίγνωσκα (?) πάντα ως not porn - δύο πράγματα έχω να σου πω:

Πρώτον, όπως μαθαίνουμε σήμερα (γιατί τότε η Wikipedia ήταν ακόμα στα σπάργανα) στηρίζεται σε αυτόν ακριβώς τον αναγραμματισμό - δεν πρόκειται δηλαδή για σκανδιναβική slang ή λαρισινή ιδιόλεκτο και, στην τελική, πα' να πει πως δεν είμαι εγώ κάνας ανώμαλος όπως ανησυχούσα - ή έστω δεν είμαι ο μοναδικός.

και ...

Δεύτερον - μιας και μιλάμε για πέραν του ομαλού συμπεριφορές - ένα πρόσφατο χωρατό του Facebook (εξατμισθέντος πλέον αποστολέα) συνοδευόταν από ένα τάξεων μεγέθους πικαντικότερο σχόλιο. Ο βασικός αστεϊσμός αφορούσε τίποτε λιγότερο ή περισσότερο από ένα στιγμιότυπο (βλ. screenshot) σχολίων στον περιβόητο και διαβόητο ελευθεριάζοντα ιστότοπο PornHub, για τον οποίο δεν παραθέτω σύνδεσμο για ευνόητους λόγους. Με λίγα λόγια, δύο τα παράδοξα: όχι μόνο βρέθηκε χριστιανός να ζητήσει βοήθεια πάνω στην επίλυση μιας τυπικής δευτεροβάθμιας εξίσωσης, αλλά παραδοξοτέρως βρέθηκε έτερος ομόδοξος να του απαντήσει αναλυτικά για τη συνήθη μεθοδολογία.

Αλλά ακόμα κι αν όλος ο διάλογος στήθηκε, επι τούτου, ως ένα σπιρτόζικο χωρατό, βασισμένο στο αίσθημα του απροσδόκητου, ωστόσο υπάρχουν άνθρωποι στον κόσμο που κλώτσησαν τη μπάλα πολύ μακρύτερα από τα γήπεδα της ιλαρότητας. Κι έτσι, γνήσιος τις διαδικτυοδίφης θεώρησε χρέος να εμπλουτίσει την ανάρτηση με τον παρακάτω σύνδεσμο, τον οποίο αποφεύγω και πάλι να παρουσιάσω ως σύνδεσμο για ευνόητους λόγους. Και ναι, ακριβώς, αγαπητό Ημερολόγιο, υπάρχουν τύποι που εμπλουτίζουν τα πορνογραφικά sites με το απέριττο μαθηματικό γυμνό ή πάλι μ' εκείνο το αισθησιακό μαθηματικό στριπτίζ, στο οποίο αναφερόμαστε κοσμιότερα ως αποδεικτική διαδικασία. LOL! που λεν και στο χωριό μου!

Καλό μου Ημερολόγιο, δεν είμαι σίγουρος αν η σημερινή μας κουβέντα ακροβατεί στα όρια του αστικού επιτρεπτού ή τσαλαπατά τα χρηστά ήθη, αλλά μεταξύ μας θα έσκαγα αν δεν μοιραζόμουνα μαζί σου κι ετούτη την πτυχή μιας τόσο πολυδιάστατης πραγματικότητας. Ίσως η σημερινή πορνογραφία να μην είναι παρά εκκωφαντική παραφωνία μιας ερωτικά κι αισθητικά ευνουχισμένης κοινωνίας και παρόμοιες αναρτήσεις σε κάποιο βαθμό να την «ξεπλένουν» (ενν. την πορνογραφία) από τα συμπαρομαρτούντα κυκλώματα της εκμετάλλευσης. Ίσως όμως να μην είναι τίποτε λιγότερο από τα άτσαλα παραπατήματα μιας μελλοντικής διεκδίκησης που γυρεύει να επαναφέρει το ερωτικό στοιχείο στη γύμνια του, δηλαδή ως ερωτικό στοιχείο αντί για μονοσήμαντο ερωτισμό. Ίσως γυρεύει οδούς να το ανασυστήσει ως στοιχείο μιας καθημερινότητας, απελεύθερης συγχρόνως τόσο απ' την καταπιεσμένη ηδονοβλεψία του αυνάνα, όσο και από το αισθησιακό πέπλο της τέχνης, όταν αυτό λειτουργεί καταστροφικά, δηλαδή ακριβώς ως πέπλο. Αλλά, φυσικά, όλα τούτα δεν είναι ούτε του παρόντος χρόνου, ούτε του παρόντος τόπου.

Αυτά, προς το παρόν, καλό μου Ημερολόγιο. Μη χαθούμε και φέτος!

No comments :

Post a Comment